Galerii de perdele cu design deosebit

Suportul pentru perdele a existat de când îi lumea! Probabil cele primare au fost realizate din niște crengi agățate pe cuie bătute în perete, dar deja la momentul respectiv a fost folosit în același scop cu care sunt utilizate astăzi.

O galerie de perdea are rolul de a fi suportul de montaj pentru perdele și draperii. Mai nou însă are și rolul de a se încadra în stilul din cameră. Galeriile de perdea pot fi confecționate din mai multe tipuri de materiale, plastic, lemn, metale sau chiar pot fi combinații între ele. Poți alege din diverse culori și stiluri, există o paletă foarte largă în magazinele de specialitate.

Perdelele și draperiile moderne sunt realizate din materiale ușoare și voalate, ele nu necesită un suport foarte rezistent, deci poate fi ales orice tip de galerie. Însă dacă alegi galerii de perdele pentru draperii clasice din catifea sau mușama, atunci vei avea nevoie de niște suporturi țepene. În acest caz recomandăm să alegi galerii din metal sau din lemn care vor asigura o rezistență suficientă. Luând în considerare greutatea însemnată a ansamblului de galerii cu perdele și draperii, aceste suporturi trebuie montate cu multă grijă și prinse cu dibluri rezistente.

3 ani ago